Teknik Gezi: Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğrencileri Aksa Gezisi

Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri ile 18 Ekim 2019 tarihinde AKSA Akrilik Kimya bünyesinde bulunan termik santrale teknik gezi düzenlendi. Derste öğrendikleri teorik bilgiyi uygulamada görebilmeleri adına düzenlenen geziye bölümümüzün 4. sınıfında öğrenim gören 24 öğrenci katıldı.

Teknik gezi kapsamında, İdari İşler Uzmanı Emrah Pelit tarafından tesisin tanıtımı ve iş güvenliği konularında sunum yapıldı. Elektrik Mühendisi Mesut Konak tarafından öğrencilerimize AKSA Akrilik Kimya bünyesinde bulunan elektrik üretim santralinin hammaddenin tesise girişinden elektrik üretimine ve kontrolüne kadar tüm aşamaları hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerimizin sorularına içtenlikle yanıtladı. Tesisin tamamının kontrol edildiği ve gerilim, debi, sıcaklık, basınç gibi önemli parametrelerin devamlı izlendiği kontrol odasını gören öğrencilerimiz, sorularını ilgili çalışanlara yönelterek bir elektrik santralinin nasıl işletildiğini uygulamada öğrenme şansı buldular.