Yalova Üniversitesi    muhendislik@yalova.edu.tr (0226) 815 63 05

Öğrencimize Aksa'dan Yatırım Desteği

Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Doktora öğrencisi Serhat Oran, 3D yazıcılar için yerli filament ürettiği projesi ile Aksa’dan 100 bin dolarlık yatırım desteği aldı. Bu destekle birlikte filamentler için gerekli olan yeni üretim hattını oluşturacaklarını belirten Oran, “Sıfırdan girdiğimiz bu yolda hızlanarak büyümeye devam ediyoruz” dedi.
 
Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümünden 2014 yılında mezun olan ve aynı zamanda Üniversitemiz’de Doktora eğitimine devam eden Serhat Oran, 3D yazıcılar için yerli filament üretimi gerçekleştiren şirketi Porima ile İTÜ Çekirdek, Mercedes Benz ve KOSGEB’ten aldığı desteklere bir yenisini daha ekledi. Yalova’nın en önemli sanayi kuruluşlarından olan Aksa Akrilik, Serhat Oran’ın yerli filament üretim projesine 100 bin dolarlık destek verdi. Bu destekle birlikte üretim hacmini güçlendireceklerini ifade eden Serhat Oran, “Porima olarak çok sayıda yerli filament üretimi gerçekleştirerek, sıfırdan girdiğimiz bu yolda hızlanarak büyümeye devam ediyoruz. Ancak bu noktada yeni üretim hattına ihtiyaç duyuyoruz. Yeni geliştireceğimiz ürünler konusunda Yalova’nın en önemli kuruluşlarından biri olan Aksa'dan makina yatırım desteği aldık. Bu destekle beraber yeni bir üretim hattı tedarik ederek, hem kapasitemizi arttırmak hem de daha nitelikli filamentler üretmek istiyoruz. Yeni üretim hattında farklı boyutlarda ve özelliklerde filament geliştirebileceğiz. Bu da hem Türkiye hem de Dünya genelinde bizi rakiplerimize göre daha avantajlı konuma getirecek” diye konuştu.
 
“Yeni Kullanıcılara Ulaşmayı Hedefliyoruz”
 
2018 yılında kurulan Porima ile her geçen gün büyüyen 3D yazıcı sektörünün ihtiyaçlarına yönelik yerli üretim gerçekleştiren Serhat Oran ve ekibi, çok geçmeden yerli 3 boyutlu yazıcı markası olan Zaxe’yi de iş ortakları arasına katmayı başardı. Yerli filament üreticisi olarak daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Oran, “Filament alanında özellikle Çin’den getirilen çok fazla ürün var. Ancak biz Porima olarak bilinirliğimizi arttırarak yerli kullanıcılara ulaşmayı ve Çinli şirketler karşısında daha üstün bir konum elde etmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
 
“Havacılıkta Kullanılacak Malzemelerin Ön Çalışmalarını Yapıyoruz”
 
Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümünde devam ettiği Doktora tez konusu hakkında da bilgi veren Serhat Oran, “Doktora tezim kapsamında, nano kompozit filament üretimi üzerine çalışıyoruz. Nano malzemeler ile filament özelliklerinin iyileştirilmesi için bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında hem mekanik hem de fiziksel özelliklerini geliştirmeye çalışıyoruz. Öte yandan sanayide Porima olarak havacılıkta ve savunma sanayide kullanılan kompozit malzemeler üzerine denemeler yapıyoruz. Gelecekte havacılıkta kullanılacak malzemelerin şu an da ön çalışmalarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.