Yalova Üniversitesi    muhendislik@yalova.edu.tr (0226) 815 63 05

Türkiye'nin İlk Polimer Mühendisleri Buluştu

      Türkiye’nin ilk ve tek Polimer Mühendisliği Bölümü, Polimer Mühendisleri Mezunları gününü Yalova Üniversitesi’nde düzenledi.Programa genç ve dinamik Polimer Mühendislerinin yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ, Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM, Prof.Dr. Sinan ŞEN diğer Öğretim üyeleri ve Öğretim Görevlileri katıldı.

Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ yaptığı açılış konuşmasında Polimer Mühendisliğinin ülkemizin ve dünyanın gelecek hedefleri ile uyumlu hibrit bir mühendislik olduğunu ve ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında Polimer Mühendislerinin önemli bir görev üstleneceğini söyledi. Polimer Mühendisliği Bölümünün ilk nüvesinin 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım öncülüğünde atıldığını söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım konuşmasında, Polimer Mühendislerinin mesleklerini daha ileriye taşımaları için Polimer Mühendisleri Derneğinin kurulmasının önemine vurgu yaptı. Kurulacak olacak dernek meslektaşlar arasında işbirliği ve kaynaşmayı arttıracağı gibi hali hazırda Polimer Mühendisliği Lisans öğrencilerinin staj imkanlarının arttırılması ve mezunların daha kolay ve kısa sürede iş bulmalarına ve bölümün tanıtımında önemli görev üstleneceğini ifade etti.

Programda genç mezunlar konuşmalarında çalıştıkları yerlerden ve tecrübelerinden bahsettiler. Mezunlardan bir kısmı TÜBİTAK, 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ve KOSGEB destekleri ile kendi firmalarını kurduklarını ve Polimer Mühendislerinin Girişimcilik konusunda bir adım önde olduklarını söyledi. Kendi işinin kurmak isteyenlerin devlet destekleriyle kolay bir şekilde kendi işini kurabileceklerini söylediler. Polimer Mühendisiyim dediğiniz zaman projelerinin Tübitak tarafından ilgi gördüklerini belirttiler. Türkiye’nin plastik işleme konusunda Avrupa’da 2. Sırada olması ve yaklaşık 250 bin kişilik istihdam potansiyeli ile Polimer Mühendisi olarak kimya, plastik ve kauçuk sektöründe AR-GE ve üretim mühendisi olarak diğer rakiplerinden bir adım önde işe başladıklarını belirtiler. Bu imkanların yanında aldıkları eğitim ile üniversitelerde akademik kariyer yapabilme imkanlarının olduklarını söylediler.

Program sonunda mezunlar arasından Polimer Mühendisleri Derneği Koordinasyon kurulu üyeleri seçildi ve hatıra fotoğralarının çekilmesi ile program tamamlandı.