34. Ulusal Kimya Kongresi Lisansüstü Öğrenci Çalıştayı ile Başladı

Yalova Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından Türkiye Kimya Derneği koordinatörlüğünde Hayat Kimya ortaklığıyla düzenlenen 34. Ulusal Kimya Kongresi, Lisansüstü Öğrenci Çalıştayı etkinliğiyle başladı. Kongre tarihinde bir ilk olan Lisansüstü Öğrenci Çalıştayında, CUPRAC antioksidan tayin metodu geliştiricisi Prof. Dr. Reşat Apak’ın  ‘Analitik Kimya-Koordinasyon Kimyası Bilgilerimiz Işığında Deney Tasarımında Dikkat Edilecek Noktalar’ başlıklı eğitimi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci oturumunda Prof. Dr.  Sibel Ayşıl Özkan ‘’Analitik Yöntem Geçerliliği (Validasyon) ve İlgili Parametreleri’’ başlıklı sunumuyla lisansüstü öğrencilerin ve araştırmacıların deneysel süreçlerinde ve test-analiz metotlarında validasyon çalışmalarını etkileyen parametreleri ve  doğruluk/kesinlik/tayin/tespit limitlerini açıklayıcı örneklerle sundu. Çalıştayın son oturumunda ise Prof. Dr. Selen Bilge Koçak, ‘Dünya’da ve Türkiye’de Bor Üzerine Yapılan Çalışmalar ve Bor Bileşiklerinin Geleceği’ başlıklı eğitiminde bor ve bor bileşiklerinin kimya endüstrisinde önemi, kullanım alanları, tarihçesi, yerel/global bor politikaları ile gelecek perspektiflerini paylaşarak sunumunu tamamladı. Lisansüstü öğrencilerin ve akademik personelin yoğun ilgisine sahne olan etkinlik, Kongre Başkanı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy’un davetli öğretim üyelerine hediye takdimi ile sona erdi.