Yalova Üniversitesi    muhendislik@yalova.edu.tr (0226) 815 54 00

Öğretim Elemanımızdan Teknofest Yarışmasında Başarı

Öğretim Elemanımız Dr. Mahmut Cüneyt Kahraman’ın da yer aldığı ThorYaP takımı Teknofest Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması’nda finale yükseldi.

ThorYaP takımı Yalova Üniversitesi-İstanbul Teknik Üniversitesi-Fırat Üniversitesi-Bitlis Eren Üniversitesinden farklı alanlarda çalışan akademisyenlerden oluşmaktadır.

ThorYap takımı, toryum yakıtı ile çalışan küçük modüler ergimiş tuz reaktörü tasarım çalışması ile finale yükseldi. Proje, ülkemizde zengin kaynaklara sahip Toryum yakıtını kullanarak enerji üretmeyi ve enerji arz güvenliği ve enerjide dışa bağımlılığı azalmayı amaçlamaktadır.

Öğretim Elemanımız Dr. Mahmut Cüneyt Kahraman’a yarışmada gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eder, kendisine başarılarının devamını dileriz.