Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım'ın TÜBA Üyeliği 06.06.2012

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Yıldırım TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine seçildi. Değerli hocamızı tebrik ederiz.

Özgeçmiş

1953 Yılında Manastır’da doğdu.1978 yılında İstanbul Üniversitesi, Kimya Fakültesi, Kimya Yüksek Mühendisliği Bölümünden Mezun oldu ve aynı yıl Sakarya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinde asistan olarak göreve başladı. 1985 yılında Yardımcı Doçent, 1990 yılında Doçent, 1998 yılında Profesör unvanını aldı. Özellikle Polimer kimyası konusunda yaptığı bilimsel çalışmalarla uluslararası düzeyde tanınan Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren polimerik malzemeler konusunda gerek kamu gerekse özel kesime danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Özellikle son on yıl içerisinde TSE İstanbul Bölge Müdürlüğünde firmaların marka ve kalite belgeleri taleplerinde bilirkişi olarak görev yaptı. Özel kesimin talep ettiği polimerik malzemelerin özelliklerinin belirlenmesi, analizler ve prosesler olmak üzere çeşitli konularda danışmanlık hizmetleri devam etmektedir.   Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM’ın ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve bildirisi mevcuttur. Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım evli olup, 3 çocuk babasıdır.