Yalova Üniversitesi ile Huawei Telekomünikasyon arasında iyi niyet sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında; Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne mobil programlama konusunda donanım, yazılım ve eğitim içeriği sağlayacak. Ayrıca deneyimli Huawei mühendisleri derslere konuk konuşmacı olarak veya derslerin yürütülmesinde yardımcı olarak katılıp deneyimlerini öğrencilerle paylaşabilecekler.
Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen’in girişimleriyle anlaşma aşamasına gelinen Huawei Telekomünikasyon firması, öğrencilerimize güncel teknolojik gelişmeler konusunda profesyonellerden eğitim alma şansını tanıyacak. Yalova Üniversitesi ve Huawei Telekomünikasyon arasında yapılan anlaşma kapsamında; Huawei Telekomünikasyon, Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne mobil programlama konusunda donanım, yazılım ve eğitim içeriği sağlayacak. Deneyimli Huawei mühendisleri derslere konuk konuşmacı olarak veya derslerin yürütülmesinde yardımcı olarak katılıp deneyimlerini öğrencilerle paylaşabilecekler. Ayrıca yapılan bu protokol kapsamında, Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerine staj olanakları sağlanacaktır. Mezun olan ve Huawei teknolojilerine ilgi duyan öğrencilere de işe alımlarda çeşitli kolaylıklar sağlanması planlanmaktadır.
Yalova Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy ve Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Müfit Çetin, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Tuncer ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen katıldı. Huawei Telekomünikasyon’u temsilen; Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Bo Hai, Huawei Türkiye Servis Uygulamaları Geliştirme Departman Direktörü Enver Gül, Bilgisayar Mühendisi Sezer Bozkır ve Teknoloji İş birlikleri ve Planlama Uzmanı İrem Bayrak katıldı.
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Bo Hai, başladığımız bu iş birliğini sürdürmeyi, kod geliştirme platformları, yapay zeka uygulamaları, ağ donanımları ve algoritmaları konusunda da iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Lisansüstü eğitim gören özellikle doktora düzeyindeki öğrencilerle yapay zeka, makine öğrenmesi gibi konularda bilimsel araştırma iş birlikleri yapılabileceği de konuşuldu.