2020-2021 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ VE ÇİFT ANADAL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI (PROFİCİENCY EXAM) DUYURUSU (ÖNEMLİ)

2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Fakültemize Yatay Geçiş başvurusu yaparak kayıt hakkı kazanan ve Çift Anadal başvurusunda bulunan öğrencilerimiz için İngilizce Muafiyet Sınavı (Proficiency Exam) 21 Eylül 2020 tarihinde (yüzyüze) yapılacaktır.

Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu / Merkez Kampüs Çınarcık Yolu 2.km

Sınav Saati: 10:30

NOT: Sınava girecek adayların sınavdan 20 dakika önce binada olmaları, yanlarında kimlikleri ve sınav gereçlerini bulundurmaları ve sınav süresince sosyal mesafe kuralına azami ölçüde dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kurumlararası yatay geçiş ile kayıt hakkı kazanan adayların, bu sınavdan başarısız olmaları veya daha önce eğitim aldığına dair kabul edilebilir bir belge (başka bir yükseköğretim kurumunun hazırlık başarı belgesi, toefl, YDS vs.) sunmamaları durumunda kayıt hakkı olmayacaktır.

Ek madde-1 ile yatay geçiş başvurusu yapan ve daha önce başka bir yükseköğretim kurumunda iki yıl hazırlık okuyarak başarısız olan öğrencilerin tekrar bir hazırlık okuma hakkı bulunmadığı için bu sınava girerek başarılı olma zorunlulukları vardır. Aksi takdirde kayıt hakları olmayacaktır.

Ancak bir yıl başarısız olarak Ek madde-1 ile kayıt hakkı kazanan adaylar ise sadece bir yıl daha hazırlık eğitimi alabileceklerdir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz...