Hakkımızda

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuştur. Fakülte bünyesinde;

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Polimer Malzeme Mühendisliği
  • Ulaştırma Mühendisliği

bölümleri ile eğitim-öğretim devam etmektedir. Fakültemiz ilk öğrencilerini 2009-2010 eğitim-öğretim yılında almıştır.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, donanımlı, yetkin, lisan bilen, araştırma ve geliştirmeye önem veren, yenilikçi ve değişime açık mezunlar vermeyi amaçlamaktadır.

Fakültemiz, üniversitemiz bünyesinde kurulan Yalova Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜBİTAM) ile ortak çalışmalar yürüterek, endüstriyel ve AR-GE hizmetleri ile kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemizin kalkınması için üzerine düşen rolü üstlenmeyi hedeflemektedir.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tüm bölümleri ile dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilir bir yapıya kavuşmak ve en iyiler arasına girmek için çalışmakta ve Yalova Üniversitesi modern bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerlemektedir.