Kimya Mühendisliği Öğretim Üyelerimizin Projesi Newton-Katip Çelebi Fonu’ndan Destek Kazandı

Yalova Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve Ekstraktif Metalurji ve Geri Dönüşüm Araştırma Grubu (EMR-Lab) sorumlu araştırmacıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Buğdaycı, “Achieving zero–waste heat in iron and steel industry (AZWIN)” başlıklı projeleri ile Kraliyet Mühendislik Akademisi (Birleşik Krallık) ve TÜBİTAK ortaklığında verilen Newton-Katip Çelebi Fonu projesini almaya hak kazandılar.

Cranfield Üniversitesi, İTÜ, Yalova Üniversitesi ve Güriş Şirketler Grubu’na bağlı Asil Çelik ve DÖKTAŞ firmalarının yer aldığı proje konsorsiyumunda gerçekleştirilecek olan “Achieving zero–waste heat in iron and steel industry (AZWIN)” başlıklı proje 24 ay sürecek ve Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği (TÜDÖKSAD) tarafından da desteklenecek.

Proje çıktıları hem akademik hem de endüstriyel boyutta metalurji tesislerindeki atık ısının değerlendirilmesi konusuna katkı sağlayacaktır.