Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ (2019 - 2020 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI)

• Kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına (kayıt oldukları yılın taban puanı) eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir.
  • Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan ve Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunan diploma programlarına geçiş yapabilmek için Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavında başarılı olmak (100 üzerinden en az 60 puan almak) ya da ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından belirlenmiş muadili puan almış olması ve başvuru sırasında belgelemesi şarttır. Belgeleyemeyen veya muafiyet sınavında başarılı olamayan öğrenciler zorunlu hazırlık sınıfına alınır.

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN BELGELER

• Yalova Üniversitesi Yatay Geçiş Başvuru Formu (Form için tıklayınız)
  • Öğrenci Belgesi (yeni tarihli ve E - Devlet üzerinden alınan belgeler kabul edilecektir.)
  • Osym Sonuç Belgesi
  • Kimlik Fotokopisi
  • Transkript (yeni tarihli) (Muafiyet talebi varsa)(Hazırlık öğrencileri hariç)
  • Onaylı Ders İçeriği ve Ders Planı (Muafiyet talebi varsa)(Hazırlık öğrencileri hariç)
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ilgili yazısı gereği “Yatay Geçiş yapmasında sakınca yoktur.” Yazısı

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri:  01 Ağustos–16 Ağustos 2019

Yabancı Dil Hazırlık Muafiyet Sınavı Tarihi: 02.09.2019

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Taban Puanları ve Kontenjanları için tıklayınız.

NOT: BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAKTIR. Kargo ile yapılan başvurularda evrak takibi yapılmayacak ve sorumluluk alınmayacaktır.