Öğretim Üyelerimizin Projelerine TÜBİTAK Desteği

Yalova Üniversitesi son yıllarda gerçekleştirdiği proje atılımlarına bir yenisini daha ekledi. Öğretim üyelerimizin, “Savunma Sektörüne Yönelik Yüksek Performans Radar Sinyalini Soğurma Özelliğine Sahip Poliüretan Köpük Kompozitlerin Geliştirilmesi” başlıklı projeleri, TÜBİTAK (1001) desteği almaya hak kazandı.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Alper Kaşgöz’ün yürütücü, Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Kaya ile Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Korkmaz’ın ise araştırmacı olarak görev aldığı, “Savunma Sektörüne Yönelik Yüksek Performans Radar Sinyalini Soğurma Özelliğine Sahip Poliüretan Köpük Kompozitlerin Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK’ın yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklendiği ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001)’ kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu proje ile mobil olarak taşınabilen ve istenilen bölgede hızlı bir şekilde uygulanarak özellikle hareketli radar sistemlerine karşı görünmezlik sağlayan yüzey kaplamalarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Dr. Öğr. Üyesi Alper Kaşgöz’ün yürütücüsü olduğu bir Ar-Ge projesi daha TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Projeleri kapsamında destekleniyor. Dr. Öğr. Üyesi Kaşgöz’ün, 119M133 numaralı “Otomotiv Sektörüne Yönelik Şekil Hafıza Özellikli Polipropilen (PP)/Termoplastik Poliüretan (TPU) Harmanların Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK 3501 projesi kapsamında ise otomotiv sektörüne yönelik aldığı darbeleri kendi kendine tamir edebilen yenilikçi kompozit malzemelerin geliştirilmesi amaçlanıyor.