YKS Sonucunda Üniversitemize Yerleşen Adayların Kesin Kayıt İşlemleri

2020 - YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZE İLK DEFA YERLEŞEN ADAYLARIN KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

2020 YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri ELEKTRONİK KAYIT (E-KAYIT) veya KESİN KAYIT (Şahsen Başvuru) Olarak iki şekilde gerçekleştirilecektir.

Elektronik kayıt (E-Kayıt)

Başlangıç Tarihi:29 Ağustos 2020     Saat:00.00

Bitiş Tarihi 06 Eylül 2020       Saat: 23.59

(Şahsen Başvuru)

Başlangıç Tarihi :31 Ağustos 2020 Saat :08:30

Bitiş Tarihi 05 Eylül 2020 Saat:17:00

Kayıt Yeri (Şahsen Başvuru) Kazandığınız Fakülte/MYO’lar.

Öğrenim Ücreti Ödeme Başlangıç Tarihi: 28 Eylül 2020

(Öğrenim ücretini sadece II.Öğretim Bitiş Tarihi 02 Ekim 2020 öğrencileri ve iki üniversite kaydı bulunanlar ödeyecektir.)

Ödeme Yeri Türkiye'de bulunan herhangi bir Vakıflar Bankası şube ve ATM’ lerinden 'Öğrenci Numarası veya TC numarası' ile ödenebilecektir.

E-Devlet servisi üzerinden UBS sistemine kaydı alınan öğrenciler, belirtilen link üzerinden kaydının sistem tarafından alınıp alınmadığı bilgisini teyit edebilirler.

Ayrıca sistemde kayıtlı durumda olan herhangi bir öğrenci de kimlik bilgilerini doğru şekilde girdiği takdirde, temel öğrenci bilgilerini(Öğrenci no,Ad, Soyad, Fakülte, Bölüm, Program) aşağıda yeralan link üzerinden teyit edebileceklerdir.

ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI e-devlet üzerinden ya da şahsen gelerek kesin kayıt işlemini tamamladıktan sonra öğrenci kimlik kartı için https://kampuskart.yalova.edu.tr/ internet adresinden başvuru yapınız.

KAYIT YERLERİ Akademik Birim Kayıt Yeri Kayıt Yapılacak Yerin Adresi

Mühendislik Fakültesi Fakülte Binası Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Çınarcık Yolu Üzeri 77200 YALOVA Tel:226 815 54 00

NOT: E- Kayıttan kayıt olan öğrenciler herhangi bir belge teslim etmeyeceklerdir.

KAYIT İŞLEMLERİ

1.ELEKTRONİK KAYIT (E-DEVLET ÜZERİNDEN) -Elektronik Kayıt öğrencilerin e-devlet üzerinden yükseköğretim kurumlarına kayıt yapmaları için kullanılan bir kayıt sistemidir. Elektronik kayıt kesin kayıttır. Bu kayıt yoluyla üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize gelerek veya herhangi bir evrak getirerek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. -E-Devlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden temin edebileceklerdir veya mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturabileceklerdir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYITLANMA İŞLEMİ

 https://www.turkiye.gov.tr/ adresi açılarak, sağ üst köşede bulunan Sisteme Giriş butonu tıklanır,

 E-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobil İmza ile giriş yapılır,

 “e-Hizmetler” bağlantısı tıklanır,

 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı altında bulunan “Üniversite e-Kayıt “ bağlantısı tıklanır,

 Açılan sayfada kişisel bilgi güncelleme işlemi yapılır,

 Açılan sayfada e-Kayıt alacak Üniversitelerin listesi açıldığında Devam Et butonu tıklanır,

 Ekrana gelen yerleştirme bilgileri ve Üniversite duyurusu incelenerek “Onaylıyorum” kısmına “Evet” yazılır,

 Cep telefonunuza gelen “Doğrulama Kodu” ilgili alana yazılarak Devam Et butonu tıklanarak kayıt tamamlanır,

 Kayıt tamamlandığında açılan pdf formatındaki "Elektronik Kayıt Belgesi" nin çıktısı alınır,

 Hizmete tekrar giriş yapılarak kayıt kontrol edilir. -

Elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden alınacak olup. Milli Eğitim Bakanlığı sisteminden lise mezun bilgisi, Askeralma Dairesi Başkanlığı sisteminden askerlik durum bilgisi ve YÖKSİS Öğrenci verisi üzerinden başka bir denk programa dahil olup olmadığı kontrolünden geçirildikten sonra kayıt olabileceklerdir. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler Elektronik kayıt yapamayacak ve üniversitemize bizzat başvuru için yönlendirilecektir.

2.BİZZAT BAŞVURU YOLUYLA KAYIT İŞLEMİ

-Aşağıdaki nedenlerden dolayı e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler

1.Yerleştirildiği programa kayıt için sağlık raporu istenmesi

2.E-devlet üzerinden lise mezuniyet bilgilerine ulaşılamaması

3.KAYIT TARİHİNDE LİSEDEN MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER 2019 YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da 31 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihleri arasında üniversitemize “Kayıt Belgeleri” ile bizzat gelerek Geçici Kayıtları yapılacaktır. Ancak bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2020 tarihine kadar kazandıkları Fakülte/Meslek Yüksekokullarına gelerek ibraz etmeleri halinde Asıl Kayıtları yapılacaktır. 31 Aralık 2020 tarihine kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin Geçici Kayıtları silinecektir. Geçici kayıt yaptıran öğrenciler diğer öğrencilerin yararlandığı tüm haklardan yararlanacak olup, eğitim – öğretime devam etme sınavlara katılma hakkı gibi tüm öğrencilik faaliyetlerine kayıtları tamamlanana veya silinene kadar devam edebileceklerdir.

ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI BULUNAN BÖLÜMLERİ KAZANAN ÖĞRENCİLER

Yabancı Dil Yeterlilik ve Seviye Tespit Sınavı Sınav Tarihi:22.09.2020 (SINAV SAATİ VE YERİ WEB SİTEMİZDE DUYURULACAKTIR.)

TÜM BÖLÜMLERDE OKUTULAN DERSLERİN MUAFİYET SINAVI

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil-II dersleri Muafiyet Sınavı Sınav Tarihi:07.10.2020 (SINAV SAATİ VE YERİ WEB SİTEMİZDE DUYURULACAKTIR.)