Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Aksa Akrilik Kimya'ya teknik gezi düzenledi.

Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri ile 1 Kasım tarihinde AKSA Akrilik Kimya bünyesinde bulunan termik santrale teknik gezi düzenlendi. Derste öğrendikleri teorik bilgiyi uygulamada görebilmeleri adına düzenlenen geziye bölümümüzün 2. sınıfında öğrenim gören 28 öğrenci katıldı.

Program bünyesinde Elektrik Santral Müdürü ve aynı zamanda bölümümüz eski öğrencilerinden Mesut Özdilim tarafından öğrencilerimize AKSA Akrilik Kimya üretimleri hakkında bilgi verildi. “Bir endüstride yüksek oranda buhar ve enerjiye (elektrik) ihtiyaç duyuyorsanız, en akıllıca yol elektriği kendiniz üretmeniz, türbinden çektiğiniz buharı da kimyasal üretimde kullanmanızdır” diyen Sayın Özdilim, bir kimya endüstrisi olan AKSA Akrilik’in niçin 148 MW’lık termik santrale ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Toplantının son bölümünde Aksa Elektrik Santrali hakkında teknik bilgi veren Sayın Özdilim, öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırarak toplantıyı sonlandırdı.

Toplantının ardından tesis mühendislerinden Ceyhun Akgül öğrencilerimize Aksa Elektrik Santralini gezdirdi. Elektrik santralinin kazanları, türbinleri ve Aksa Akrilik ’in çevre politikası hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, tesisin nasıl işletildiğini deneyimleme şansı buldu.  Son olarak tesisin tamamının kontrol edildiği ve debi- sıcaklık-basınç gibi önemli parametrelerin devamlı izlendiği kontrol odasını gören öğrencilerimiz, sorularını ilgili çalışanlara yönelterek bir elektrik santralinin nasıl işletildiğini uygulamada öğrenme şansı buldular.