Teknik Gezi: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri ABB Gezisi

Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri ile 05 Aralık 2019 tarihinde ABB Tuzla bünyesinde bulunan turbocharging üretim tesisine teknik gezi düzenlendi. Derste öğrendikleri teorik bilgiyi uygulamada görebilmeleri adına düzenlenen geziye bölümümüzün 3 ve 4. sınıfında öğrenim gören 19 öğrenci katıldı.

Teknik gezi kapsamında, Bölge Teknik Müdürü Durmuş Eryıldız tarafından tesisin tanıtımı ve turbomakine üretimi konularında sunum yapıldı. Gemi Makine Mühendisi Durmuş Eryıldız tarafından öğrencilerimize ABB Tuzla bünyesinde bulunan turbomakine üretim tesisinde turbomakine bileşenlerinin tesise girişinden montajına ve kontrolüne kadar tüm aşamaları hakkında bilgiler verildi ve öğrencilerimizin soruları içtenlikle yanıtlandı. Tesisin tamamının kontrol edildiği ve eksenel, radyal türbin gibi önemli turbomakine bileşenleri hakkında bilgi alınarak üretimdeki kontrollerin devamlı izlendiği kontrol odasını gören öğrencilerimiz, sorularını ilgili çalışanlara yönelterek bir turbocharging üretim tesisinin nasıl işletildiğini uygulamada öğrenme şansı buldular.